Tarak Çeşitlerini İnceliyoruz
Gün içerisinde işinizi kolaylaştıracak ilginç tarak türlerine göz atmak ister misiniz?
Harika saçlara sahip olmak için ihtiyacınız olanlar arasında tarakların da olduğunu biliyor muydunuz? Saç tipinize özel olarak tasarlanan tarak çeşitleri ile saçlarınızın kırılmadan ve yıpranmadan taranmasını sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçlar, düz saçlar, dalgalı saçlar... Bu saç tiplerinin her biri için farklı materyallerden elde edilmiş tarak tipleri bulunur. Peki nasıl bir tarak tercih etmeniz gerektiğine dair yeterli bilgiye sahip misiniz? Eğer saç tipinize en uygun tarağı belirlemek istiyorsanız, maddelerde bulunan özellikleri değerlendirebilir, kendi saçlarınızla karşılaştırarak doğru sonuca ulaşabilirsiniz.
1. Düz Saçların Vazgeçilmezi: Tahta Tarak Çeşitleri ve Özellikleri
Düz saçlar için hemen her tarak tipi önerilse de saçların kırılmasını ve yıpranmasını engelleyen tahta tarak modelleri, en çok tercih edilenler arasında yer alır. Özellikle elektriklenme problemleri yaşayanlar için de tahta taraklar tavsiye edilir. Tahta taraklar, kıvırcık saçlar, yıpranmış saçlar ve dalgalı saçlarda da kullanılabilir. Bu tarak tipi, kolay tarama avantajı sağladığı gibi, saç derisinde bulunan faydalı saç sebumlarını da eşit miktarda dağıtabilir.
2. İğneli Tarak Çeşitleriyle Güçlü Saçlar
İğneli taraklar, dermaroller da denilen saç, yüz ve vücut bakım ürünlerindendir. Bu tarak türünün üzerinde bulunan mikro iğneler, saç derisinin uyarılmasına ve bu yolla saçların daha güçlü uzayabilmesine yardımcı olur. Saç köklerinde normalden daha fazla kan dolaşımı oluşmasını sağlayan iğneli tarak; şampuan, saç maskesi, saç bakım yağı, serum gibi ürünlerin saç diplerine daha fazla ulaşmasında da etkilidir. Bu özelliği sayesinde saçların beslenmesine ve güçlenmesine de yardım eder.
3. Fön Tarağı ile Hızlı Fön
Fön tarakları, saçlarınızı kuruturken fön çekmenize olanak tanır. Duştan ya da yıkama işleminden hemen sonra saçlarınızı kuruturken bu tarak yardımıyla yukarıdan aşağıya doğru tarayabilirsiniz. Bu tarama işlemi devam ederken saçlarınıza bir yandan fön makinesiyle ısı uygulayarak kuaförden yeni çıkmış gibi profesyonel bir fön görüntüsü verebilirsiniz. Fön makinenizi tarakla paralel aşağı ve yeniden aşağı hareket ettirebilir, harika görünen saçlara sahip olabilirsiniz. Üstelik bu işlem oldukça hızlı bir şekilde gerçekleşir, bu yüzden uzun ve yorucu işlemlerle zaman kaybetmenize de gerek kalmaz.
4. Saç Fön Fırçası: Çeşitli Kalınlık Seçenekleri
Fön fırçaları, onlarca farklı kalınlık sunar ve çeşitli fön formatlarını kolaylıkla uygulamanıza olanak tanır. Dalgalı fön, düz fön, zikzak fön, gibi farklı fön türlerini yapabilmek için farklı numaralarda hazırlanan fön fırçaları kullanılır. İnce dalgalı saçlar için ince fön fırçaları kullanılırken büyük dalgalar oluşturmak isteyenler için kalın fön fırçaları tercih edilir. Çift fön fırçaları ise daha kolay şekillendirme avantajı sağlayabilir.